*Dağcılık Sporu Öne Çıkıyor
*Berit Dağcılık Türkiye’yi temsil ediyor
*Kahramanmaraş’ta dağcılık büyüyor
Berit Dağcılık Arama-Kurtarma ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Fahri Yılmaz, Kahramanmaraş’ta dağcılığın durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
İki hafta da bir doğa yürüyüşleri düzenleyen Berit Dağcılık Arama – Kurtarma ve Doğa Sporları Kulübü’nün kapıları bu sporlara ilgi duyan herkese açık.
Kulübün kuruluşunu anlatan Berit Dağcılık Arama – Kurtarma ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Fahri Yılmaz, “Resmen 5 aylık bir kulübüz, resmi olarak kurulmadan önce 5 yıl öncesine kadar dayanan faaliyetlerimiz vardı. Bireysel faaliyetlerimizde dağcılık çalışmaları yürütüyorduk. Zamanla dernekleşme ve resmen tanınma ihtiyacı duyduk. Nisan ayında tescillenerek resmileştik.” dedi.
Kahramanmaraş’ın dağcılığa çok elverişli bir yer olduğunu ifade eden Yılmaz, “Birçok şehirde bulamayacağımız bir özelliğimiz var. 6 KM doğuya, batıya, güneye gidildiğinde 2000m yüksekliğe ulaşılıyor. Dağcılıkta bu önemli bir detaydır ama Kahramanmaraş’ta dağcılık bir spor olarak belleklere yerleşmemiş. Maalesef şimdiye kadar düzenlenen dağcılık etkinlikleri tabiri uygunsa piknik tarzında yapılmış.” dedi.
“KAHRAMANMARAŞ’TA DAĞCILIĞA İHTİYAÇ VAR”
Kahramanmaraş’ta dağcılığın tam anlamıyla yapılmadığını fark ettiklerini belirten Yılmaz, “Bu ihtiyacı karşılamak adına uğraşımızı resmileştirdik ve artık daha kapsamlı etkinlikler düzenliyoruz. Kulübümüzün uluslararası dağcılık başarıları var.” dedi.
“ÇAY TOPLANTILARIMIZA BUYRUN”
Her Salı akşamları çay toplantıları düzenleyen kulüp, her geçen gün artan üye sayısıyla büyümeye devam ediyor.
“KULÜBE NASIL ÜYE OLUNUR”
Kulübün üye türlerini ve nasıl üye olunduğunu anlatan Yılmaz, “Üye türlerimiz, sporcular, normal üyeler ve dostlarımız olmak üzere 3 kategoriden oluşuyor. Dost üyelerimiz hiçbir kayıt yaptırmadan etkinliklerimize misafir olarak katılıyorlar ve neler yaptığımızı yakından gözlemliyorlar. Normal üyelerimiz etkinliklerin tamamına olmasa da faaliyetlerimizin çoğuna katılıyorlar ve dağcılığı tecrübe ediyorlar. Sporcularımız ise kulübümüzü ve ilimizi temsilen ulusal ve uluslararası etkinliklere katılarak zirvelere Türk Bayrakları asıyorlar.” dedi.
Herkesi dağcılığı tecrübe etmeye davet eden Yılmaz, “Halktan insanların kulübümüze katılmaksızın etkinliklerimizi takip etmeleri gayet mümkün, iki hafta arayla düzenlediğimiz doğa yürüyüşlerini herkese açık olan Facebook sayfamızdan duyuruyoruz. Katılanlar arasında kulübümüzü ve faaliyetlerini beğenenler arasından düzenli üyemiz olmak isteyenleri sadece kimlik bilgilerini alarak üyemiz yapıyoruz. Düzenli üyemiz olduktan sonra sporcumuz olmak isteyen üyelerimize lisans çıkarmamız gerekiyor, sağlığının el verdiğine dair Aile Hekimliğinden belgeler aldıktan sonra lisans başvurusu yapılıyor ve sporcumuz oluyorlar. Eğitimlerimiz sonrasında etkinliklere katılan sporcularımız arasına giriyorlar.” dedi.
“KULÜBÜN BAŞARILARI”
Kulübün başarılarına değinen Yılmaz, “5 Ay gibi kısa süreli bir geçmişimize rağmen, Kırgızistan’daki 7134m yüksekliğindeki Lenin Peak Dağı’nda düzenlenen tırmanış etkinliğine iki sporcumuz ile katılarak 20 günlük etkinlik süresi sonucunda, hava muhalefetinin de etkisiyle 6200m tırmandık.” dedi.
KAHRAMANMARAŞ’TA İLK YÜKSEK İRTİFA YAPAN KULÜP OLDULAR
Rekorlarına değinen Yılmaz, “Yurtdışı faaliyetlerimizin yanında ulusal etkinliklerde yaptığımız tırmanışlarla da Kahramanmaraş sınırları içerisinde yaptığımız tırmanışlarla da ilk yüksek irtifa tırmanışı yapan kulüp olduk.” dedi.
Katıldıkları turnuvaları dile getiren Yılmaz, “İran’ın 5671m yüksekliğindeki Demevant Dağı’na, Kaçkarlara, 29 Ekim’de Federasyonun düzenlediği uluslararası turnuva ile Erciyes Dağı’na tırmanışlar gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıla kadar da 8000m yüksekliğindeki K2 dağlarına tırmanışlar yapmayı hedefliyoruz.” dedi.