2003 yılında kurulan 13 yıldan bu yana kahramanmaraş’da dershanecilikde güven abidesi olarak hizmet veren eksen eğitim kurumları ihtiyaç akademi K.maraş şubesi olarak siz değerli basın mensupları öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız hepiniz hoş geldiniz.
bu toplantının organiz edilmesinde emeği geçen başta Edeler ocakbaşı yetkilisi Adem bey ve yönetim kurulu üyelerimiz İsmail Avcı ve İsmail Orcan a çok teşekkür ederim.
Kpss öğrencilerimizle daha iyiye daha güzele ulaşmak amacı ile neler yapılabilir , sınavın bir kaygı değil araç olduğunu stres ve sıkıntıya girmenin ve zararlarından korunmanın neler olduğunu istişare etmek için bu yemekli toplantıyı tertip etmiş bulunmaktayız.
hayatta herşeyin sınav olmadığı birey olarak topluma nasıl faydamız dokunur düstürundan yola çıkarak iyi birey olmak için neler yapabiliriz bunları ön plana çıkartmamız gerekmektedir.
Dünya üzerinde tanımı yapılırken en çok zorlanılan kavramlardan birisi de, ‘başarı’dır. Çünkü başarının tanımı, zamandan zamana, toplumdan topluma ve kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir. Başarı neyi ifade eder, kimlere başarılı denir? Başarılı bir hayat neye benzer? Tüm bu soruların cevabını vermek, başarı kavramını ölçen belirgin ve temel kriterlerin olmaması nedeniyle çok zordur.
Erasmus, “körler ülkesinde tek gözlü bir kişi kral olur” demiştir. Bu söz bir anlamda başarı kavramı için de geçerlidir. Başarı dediğimiz şey, sahip olduğumuz özelliklerin çevremizde ne kadar az bulunduğuyla da ilgilidir aslında. Yaşamda elde ettiğimiz sonuçlar, yarattığımız faydanın dünyada kaç kişinin yaşamını etkilediği ve bu değeri aynı şekilde ortaya koyabilecek kişilerin ne kadar az ya da çok olduğuyla yakından ilişkilidir.